Interview

Droomjurken passen bij Annemarie en Otto

Een goed idee verkoopt zichzelf. Waar of niet? Originele ondernemers over hun concept, toekomstplannen en marketingactiviteiten.

“We kunnen nog steeds niet geloven hoeveel positieve reacties we krijgen.” Annemarie Schotsman vertelt over ‘Let’s Play Bridezilla’: het bedrijf dat ze sinds vorig jaar runt, samen met haar vriend Otto.


Bridezilla spelen

Bij ‘Let’s Play Bridezilla’ kun je voor de lol trouwjurken passen. Dus zonder enige druk, en samen met je vriendinnen, familie of collega’s. De jurk waar je stiekem van droomt, de jurk die je eigenlijk had gewild of juist de jurk die je echt nooit zou kiezen. Er is voor iedereen wat, of je nu maat 36 hebt of maat 58.Succesvol concept

Annemarie was styliste in een bruidswinkel en merkte dat de aanhang van de bruid ook zo graag eens wilde passen. Maar dat mag in een bruidswinkel niet. Ze vroeg de eigenaresse van de bruidszaak of ze niet eens een feestje met trouwjurken kon organiseren. Die vond dat een leuk plan, maar niet verstandig: wie wil er nu een trouwjurk kopen waar al in gefeest is?

Het begon met een rek met 23 jurken.

Toen Annemarie een partij oude trouwjurken tegenkwam op Marktplaats, greep ze haar kans. Annemarie en Otto ruilden hun auto in voor een groter exemplaar en kochten de partij op. Het plan: in het weekend met de trouwjurken langs feestjes gaan. Zoals bij een Tupperware party.

Annemarie vertelt: “We hadden een afspraak om met de jurken langs te komen op een vrijgezellenfeest. Toen de vier dames de jurken gepast hadden, liepen we de straat op om foto’s te maken.”

“Allerlei buren kwamen aanlopen en kleine meisjes riepen: ‘Kijk mama, prinsessen!’ Toen dacht ik: ‘Het doet echt iedereen wat’. Zo kreeg ik steeds meer bevestiging dat dit weleens een echt goed idee zou kunnen zijn.”

Het bleef niet bij de bus met trouwjurken. Sinds vorige zomer heeft ‘Let’s Play Bridezilla’ een mooie ruimte in Winsum, bij Leeuwarden. Bridezilla’s komen uit heel Nederland om te passen.Vliegende Facebook start

Annemarie vertelt: “Nadat we de jurken hadden, bedachten we een naam. Dat heeft wel een paar dagen geduurd: brainstormen, schrappen. We kwamen uit op ‘Let’s play Bridezilla’. Precies wat je bij ons kunt doen. En het klinkt goed: zoals de ‘Mmm’ van MacDonalds. Mijn dochter tekende het logo.”

“We lieten kaartjes drukken, maakten een website en een Facebookpagina. Die was eerst nog verborgen voor het publiek. Maar echt waar: ik publiceerde de Facebook pagina om 22.00 uur en om 23.00 uur ontvang ik het eerste bericht: ‘Ik zag je Facebookpagina en wil graag boeken’.”

“Toen de eerste foto’s van Bridezilla’s gedeeld werden, ging het echt hard: 3 likes, 15 likes, 100 likes, en nu: 1600 likes op Facebook. Ik voel me heel dankbaar dat er zo op gereageerd wordt.”

Otto vertelt: “Het voordeel van Facebook is dat nieuws zo snel verspreid.” Annemarie: “Vrouwen zijn zo trots als ze de jurken aan hebben en foto’s worden vanzelf gedeeld.”

Vrouwen zijn zo trots als ze de jurken aan hebben.

Er komt een journalist van het Friesch Dagblad en alle kranten uit de buurt schrijven over ‘Let’s Play Bridezilla’. “We zijn genoemd in de Grazia en werden gecontacteerd door Linda, EditieNL en WNL.”


ONLINE PROFIEL VAN ‘Let’s Play Bridezilla’

Website: Let’s Play Bridezilla.nl
Facebookpagina: Let’s Play Bridezilla
Instagrampagina: Let’s Play Bridezilla

Vindbaarheid Google
Zoekstring: Bruidsjurken passen voor de lol
Zoeklocatie: Utrecht
Positie Google zoekresultaten: website komt als tweede van boven naar voren, Facebookpagina staat op de zesde plek in de resultaten. 
Vermelding locatie in Google Maps? Ja, zoek op ‘Let’s Play Bridezilla’

Social Media activiteit
Aantal volgers op Facebook: 1.663
Aantal likes op Facebook: 1.668
Aantal recensies op Facebook: 48
Aantal evenementen op Facebook: 1
Aantal FB Post: gemiddeld één bericht + foto of filmpje per dag
Aantal volgers op Instagram: 448
Aantal posts: 259


Goed luisteren

‘Let’s Play Bridezilla’ ontwikkelt zich op een natuurlijke manier: “Ik kom op ideeën door goed naar de dames te luisteren die hier passen. Zo hebben we de service uitgebreid met catering: ‘Borrel & Bites’ en ‘Soep & Sandwiches’. Je kunt je haar en make-up laten verzorgen en we doen een fotoshoot.”

Ik kom op ideeën door goed naar de dames te luisteren.

“Ik merk daarnaast interesse bij steeds meer verschillende groepen. Gisteren was de Red Hat Society hier. Morgen komt de JPvandenBent Stichting (zorgondersteuning, red). Binnenkort gaan we met de trouwjurken naar een bejaardentehuis, waar de verzorgsters een modeshow voor de bewoners gaan lopen. Deze laatste twee doelgroepen had ik van tevoren niet voor ogen, in elk geval, niet op een commerciële manier.”Klanten binden

Annemarie vertelt dat ze sommige klanten weleens een tweede keer terugziet, maar dan met een andere groep. “Harstikke leuk, als iemand dezelfde ervaring aan een vriendin cadeau doet.”

“Aan het begin stuurde ik klanten nog weleens een berichtje op hun verjaardag, maar helaas kan ik dat nu niet meer doen. Deze week alleen al komen er meer dan 50 dames!”

“Ik houd wel de Facebookpagina en een Instagram account bij. Je kunt ons dus blijven volgen. Ook als je bijvoorbeeld een trouwjurk hebt gedoneerd. Via Google Analytics bekijk ik in welke regionen onze website bezocht wordt, maar verder doe ik niet zoveel met statistieken.”


Groter groeien

In november 2016 wonnen Annemarie en Otto de ondernemersprijs ‘Business Voice Heerenveen’. Ze kregen een ondernemerscoach. Hij stelde voor om een franchise te starten op een aantal plekken in Nederland.

Annemarie vindt het een lastige beslissing, want het is juist het contact met de vrouwen waar zij zo van geniet. “Alle vrouwen zijn onzeker bij het passen van een jurk. Ik wil ze graag zelfvertrouwen geven en zich veilig laten voelen. Ik weet nog niet hoe ik dat in een franchise formule zou kunnen overbrengen.”

“Je blijft onderscheidend door goed te luisteren naar wat je dagelijks voor je kiezen krijgt. Zo dromen veel vrouwen die ik spreek van een Punk-Rock jurk of ze willen een keer een Big Fat Gypsy bruidsjurk passen. Naar zulke jurken ga ik dan ook op zoek en het liefst natuurlijk in alle mogelijke maten!”Wil meer weten over ‘Let’s Play Bridezilla’?

Bekijk dan de website of de Facebookpagina.